Използвани са текст и снимки от сайта http://gccjunior.org/

вторник, 9 октомври 2012 г.

15. Befandriana, Мадагаскар

Този малък град има население 13 000 души – хора работещи в селското стопанство или в обслужване на останалите. Най-важната култура, отглеждана тук, е ориз.
 В града има малка болница, както и начално и средно училище, но не очаквайте да видите климатици в тях. Училищата са с голи подове и мръсни и бедни, каквито са и болниците, които се нуждаят от оборудване и лекарства.
Водата е необходима за да расте ориз, но през дъждовния сезон тук може да има прекалено много дъжд и често градове и села са откъснати едни от други в продължение на месеци, когато пътищата стават целите в локви от кал. На пръв поглед е забавно да се играе в тях, но това бързо се превръща в лепкава каша, която бързо засъхва и се втвърдява.
Между другото, най-големият убиец в света се намира тук и вие можете да видите много от тях. Искате ли да се досетите кой е той? Лъв? Крокодил? Наистина много ядосани лемури? Не, това е комарът! Комарите в тропическите страни носят много видове заболявания, включително малария. Бедните общности (това са повечето от хората в Африка) не могат да си позволят ваксинации и като резултат, 2-3 милиона души умират от това предотвратимо заболяване всяка година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар